OMRÅDET

Sør-Fron Kirke – «Gudbrandsdalsdomen»

SØR-FRON KOMMUNE

Sør-Fron kommune er en kommune med ca 3200 innbyggere som ligger 70 km nord for Lillehammer by. Vi regnes som en del av midtdalen som er Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu. Bygda ligger vakkert til med elva «laugen» som slynger seg nedover dalen. Viktige næringer i Sør-Fron er jordbruk, skogbruk, håndverk, kraftproduksjon og småindustri. Vårt eget Fron badeland er populært for både bygdafolk og turister. Men som turistmål, kan vi virkelig skryte av naturen. I nærheten ligger nasjonalparkene Jotunheimen og Rondane. Kulturopplevelser har vi også mange av, verdt å nevne er det årvisse Peer Gynt teateret ved Gålåvannet. Rudi Gard er møteplassen for hytte- og bygdefolk. Nabokommunene våre har spennende opplevelser som rafting i Sjoa eller turer på hesteryggen på Sulseter eller Slangen. 
Finn informasjon om næringslivet på «Min Gudbrandsdal. Velkommen til Sør-Fron! 

Peer Gynt vegen – Vinterstid

OM OMRÅDET
FAGERHØY

Fagerhøy ligger 55 km nord for Lillehammer, midt i Peer Gynts Rike. Den kjente Peer Gynt veien går fra Skeikampen til Espedalen og knytter dette området sammen på sommertid. 600 km dobbeltspor med løyper og alpinalnlegg på Gålå, Kvitfjell og Skeikampen har gjort Peer Gynts Rike kjent som et av verdens beste kombinasjonsområder for alpint og langrenn. Sommerstid er det et nett av stier og seterveier som gjør området til et eldorado for vandrere og syklister. To fine utsiktstopper i nærheten heter Dørdalsknappen og Kantliknappen på ca 1100 moh. Innover høyfjellsområdet mot Skei kommer man opp til Gråkampen 1212 moh. Det finnes trelavvoer i området som er fine turmål for familien i all slags vær. 

Fra Gardtjernlia mot Fagerhøy

GUDBRANDSDAL LEIRSKOLE FAGERHØY 

Fagerhøy fikk sitt navn av Bjørnstjerne Bjørnson. Han stortrivdes på dette fagre og høytliggende stedet. Fagerhøy ligger 1018 moh langs Peer Gynt veien, midt mellom Gålå, Skeikampen og Kvitfjell. Stedet er velegnet for aktiv ferie eller treningssamling. Det er også et ypperlig sted for jubileum, bryllup eller annen markering. Til daglig er Fagerhøy en veldrevet leirskole som har mye besøk.
Kafeen er et naturlig samlingssted for oss som har hytter i området. Det er også her vi har møter eller samles til Fagerhøyløp til Olsok og påskeskirenn påskeaften. Allard og Tietske er trivelig vertskap som hjertelig deler av sin fjellkunnskap.

Opplev Peer Gynts Rike 

Adkomst

3 timer fra Oslo.
Sommerstid om Skeikampen. Avstand fra Oslo 225 km.
Avstand fra Lillehammer til Fagerhøy er ca 55 km.
Vinterstid om Hundorp. Avstand fra Oslo 250 km på E6, via Hundorp til Fagerhøy. 
Godt opparbeidet vei med gode forhold både vinter og sommer

Peer Gynt Spelet

Per-Olav Sørensen har sagt at han ville gjøre Ibsens «Peer Gynt» lettere tilgjengelig. Det har han klart.

Country Festivalen

Årlig festival på Vinstra.

Kvitfjell, Gålå og Hafjell

Alpin og snømorro

Beliggenhet

Hyttefeltet ligger 15 km sør for Gålå og 15 km nord for Skeikampen, vest for Kvitfjell. Hele området er på høyfjellet i overkant av ca 1000 moh. Gudbrandsdal Leirskole ligger rett ved dette hyttefeltet. Det varierer mellom lun beliggenhet med god vegetasjon av bjørkeskog til snaufjell uten vegetasjon. Området ligger rolig til med lite trafikal støy. Velpreparerte skiløyper går igjennom feltet, og er tilknyttet Gubrandsdalens lengste oppkjørte løypenett på ca 600 km, knytte sammen mellom destinasjonene.

Hunderfossen

Hunderfossen 45minutter kjøring fra hytten. Flotte muligheter både vinter og sommer.

 

Rondaståk

Årlig festival på Gålå.

Begynn hyttedrømmen sammen med oss

Adresse

Tapptjern Hyttefelt

E-post

Telefon

(47) 90 51 00 68