SOMMER

Tapptjern Sommer

Friluftsliv

Rett utenfor døra starter friluftslivet. Området er spesielt egnet for friluftsliv og rekreasjon. Naturen er vennlig i dette området, myke turstier, kupert terreng med toppturer som passer de aller fleste. Dørdalsknappen 1126 m.o.h som du ser i bildet på toppen har utsikt til «halve» Norge, iallfall de vakre fjellområdene omkring oss, slik som de massive fjellene i Rondane og selveste Galdhøpiggen i Jotunheimen. 

Fjellturer

Sommer som vinter er turmulighetene enorme i dette området. Stier er godt brukt og vedlikeholdt, så man kan trygt ferdes med familien i all slags vær. Kjerreveiene og de velbrukte stiene egner seg godt til sykling og man kan finne nye alternativer hver dag i ferien. 

Fra Fagerhøy tar hyttefolk gjerne en tur til de andre flotte fjellområdene i nærheten. Om man kjører 1-2 timer i bil fra Fagerhøy, når man kjente turer i Jotunheimen og Rondane. Fra Sør-Fron drar bygdafolket ofte på dagsturer til Galdhøpiggen, Besseggen, Storronden eller til Hunderfossen, Brimi Klatrepark, Rafting i Sjoa eller til Helvete i Espedalen. Mulighetene er enorme. 

I dette området er det også guidet turisme, både fotturer, på hesteryggen eller på ei raftingflåte ned fra Heidal. 

Fisking

Fiskekort kan kjøpes.
Mange idylliske fiskevann
Muligheter for leie av båt og kano

Klatring

Fagerhøy er et fantastisk turområde for familier eller andre eventyrlystne mennesker. Klatreveggen i Kantliknappen er et ideelt sted å starte. Andre muligheter finnes i nærheten eller med en liten kjøretur til Brimiland i Lom kan man få utfordringer for store og små. Juving, klatring, rappellering er aktiviteter som setter adrenalinet i gang, minnene man samler på slike dager er verdifulle. #kvalitetstid

Sykling

Et sykkeleldorado for den ekstreme eller mosjonisten. «Bukkerittet», et offroad ritt går i dette terrenget og det kjøres rekordfart i downhillbakkene ned fra Rognhøgda. 

I et sykkelmagasin beskrives dette området for et av Norges beste sykkeldestinasjoner. Etter fatbikens inntog, kan det faktisk se ut som om sykkel er en helårs aktivitet for noen. 

Bading

Flotte bademuligheter i mange av Tapptjerns vann. Tapptjern vannet har egen liten brygge og er veldig godt egnet for bading.

Sør-Fron kommune har eget badeland om været ikke skulle være godt nok.

Begynn hyttedrømmen sammen med oss

Adresse

Tapptjern Hyttefelt

E-post

Telefon

(47) 90 51 00 68