VINTER

Tapptjern Vinter

Friluftsliv

I området rundt Fagerhøy og hyttefeltet innbyr det til graving. Nei, ikke etter gull…isåfall det «hvite gull».  Gudbrandsdal Leirskole Fagerhøy graver snøhuler med elevene sine gjennom hele vinteren og det er inspirerende å ta en titt. Vi anbefaler at hyttefolk går til innkjøp av en enkel snespade, for her er det garantert vanskelig å la være å opptre som muldvarp. 
Baksia er et lokalt band som har blitt et fenomen i Gudbrandsdalen. «Ut på ski» er en sang vi mener burde få nasjonal oppmerksomhet. Trond Halle fra Harpefoss har skrevet sangen. Hør låta her og se stemningsbilder fra skitur mellom Fagerhøy og Skarbua. 

«Det kan ikke bli bedre enn dette»

Kanefart

Naturen kan oppleves på ulike måter, noen ganger er det å selv bruke kroppen en stor motivasjon og glede for å føle mestring. Andre ganger kan det å sette seg på en hesteslede og bare nyte naturen være det  som bringer deg inn i stunder du sent kommer til å glemme. Hestene drar deg stilt inn mellom trær og uten forvarsel skremmes det opp en rype….slike opplevelser vil garantert gi deg valuta for pengene. 

Kanefart er blitt en populær aktivitet i vårt område og flere holder på denne aktiviteten. Kanefart kan foregå på Fagerhøy eller man kan reise over til andre siden, opp på Venabygdsfjellet og utforske områdene innover mot Rondane. En 20 minutters kjøretur ned fra Peer Gynts Rike tar deg ned til Gudbrandsdalen og veivalgene er mange for å få eventyrlige opplevelser innenfor en radius på 1 time. 

«Det er den flotteste turen jeg har gått noen gang»

Langrenn

Superlativene er mange over området rundt Fagerhøy, mot Gålå, Kvitfjell eller Skei. Et samarbeid om skiløyper mellom de ulike destinasjonene som knytter seg sammen mil etter mil i et unikt terreng. Området er snøsikkert og stabilt. Skiturene blir garantert lange i dette området om du liker å gå i oppkjørte trikkeskinner. På fjellplatået mellom Fagerhøy, Kvitfjell og Skei kommer man opp på 1200 m.o.h i doble spor med bred skøytetrase i midten. Her møter du familier, treningsfolk og en og annen fatbikesyklist. I påska er Skarbua oppe for servering og fjellet myldrer av folk. Løypene går i ulike retninger og en opplever aldri å gå i kø. 

Å gå utenfor løypene i dette terrenget er bare deilig! Kupert og snilt terreng, med hærlige bakker og fine fjelltopper opp mot 1250 m.o.h

«Jeg har aldri gått i slike preppa løyper før»

Alpint og Snowboard 

Gålå Alpin er vårt nærmeste familieanlegg for å skidager med fellesskap og opplevelser. En passe stor arena og en trivelig kafè med alltid fyr på peisen. To fjellsider bindes sammen med denne kafeen i bunn av bakkene og med miniheis for de små, kan dagen lett fylles med hyl og latter. De varme grillene og gapahukene innbyr til felles samlingspunkt for gjengen på tur. 

Om utfordringene ikke er store nok der, er den klare anbefalingen Kvitfjell. Norges utfor arena nr.1, et samlingspunkt for alpineliten og for de som elsker utfordring, variasjon eller en mangfold av tilbud. Med tre fjellsider, kan Kvitfjell imøtekomme krav til store og små, snowboardkjørere eller alpinentusiasten. 

Om ikke det er nok, så er det bare en liten svipptur ned til Hafjell fra Fagerhøy. Innen en time, kan du suse ned fra Mosetertoppen og ta en indy 360 grab på et av hoppene i parken. Slike opplevelser kan man også her kombinere med god mat og drikke. 

Begynn hyttedrømmen sammen med oss

Adresse

Tapptjern Hyttefelt

E-post

Telefon

(47) 90 51 00 68